Een van de beste Tachogram functies is dat er geen dure kaartlezer nodig is om uw bestuurderskaartgegevens bij te houden en te analyseren. Een eenvoudige smartcard lezer verbonden met uw Android smartphone is al genoeg om te genieten van alle functies die de Tachogram app te bieden heeft – van de berekening van de resterende rijtijd tot meldingen over inbreuken die zijn gemaakt volgens de internationale wetgeving. Niet alle kaartlezers worden echter door de app ondersteund. Daarom hebben we een lijst gemaakt met 7 populairste leveranciers waarvan de kaartlezers momenteel kunnen worden gebruikt met de Tachogram app.

Compatibiliteit met andere smartcard lezers maakt de Tachogram app een zeer eenvoudig te gebruiken en budgetvriendelijke oplossing. Hoewel dit betekent dat u niet per se een Tachogram chauffeurskaartlezer nodig hebt om de app en de bijbehorende functies te gebruiken, maar de combinatie met kaartlezer zorgt een volledig pakket voor de beste gebruikerservaring.

Ter verduidelijking, niet elke kaartlezer ondersteunt functionaliteit die onze app heeft. Daarom raden we u aan om de volgende lijst met Tachogram vriendelijke leveranciers en kaartlezers te raadplegen, voordat u besluit onze kaartlezer te kopen.

De Tachogram app kan worden gebruikt met kaartlezers van deze 7 bedrijven:

  1. OmniKey AG (CardMan 3121, CardMan 3021, CardMan 1021, CardMan Smart@Link and CCID Smart Card Reader)
  2. Advanced Card Systems, Ltd (ACR38 SmartCard Reader, ACR39U)
  3. SCM Microsystems, Inc. (SCR35xx Smart Card Reader, uTrust 2700 R Smart Card Reader, SCR355 SmartCard Reader)
  4. Gemalto (GemPC Twin SmartCard Reader)
  5. Cherry GmbH (SmartTerminal XX44)
  6. Realtek Semiconductor Corp. 
  7. VASCO Data Security International (Digipass 905 SmartCard Reader)

Elk van de bovengenoemde merken en apparaten zorgt ervoor dat u de volledige lijst met beschikbare Tachogram app functies heeft.

Er is echter één ding dat u misschien weerhoudt van het gebruik van de app, ongeacht het type kaartlezer dat u heeft. Ter verduidelijking, voor het geval u een Samsung smartphone met USB Type-C heeft, hebt u een speciale adapter nodig om deze aan te sluiten op de kaartlezer. Helaas werkt geen van de kaartlezers met de originele adapter van de fabrikant. Als dat het geval is, kunt u een Micro USB naar USB Type-C OTG-adapter apart aanschaffen of een Tachogram kaartlezer aanschaffen met inclusief de adapter in het pakket.

Want als je geen USB Type-C-adapter voor je smartphone nodig hebt, maar niet helemaal zeker bent dat de app met je bestaande kaartlezer zal werken en deze niet in de bovenstaande lijst staat, kun je de app downloaden van Play Store en start een gratis proefperiode van 30 dagen om de compatibiliteit van uw chauffeurskaartlezer met de app te testen.

Statistieken tonen aan dat de meeste van onze klanten het volledige pakket hebben gekozen – met behulp van de Tachogram app met onze eigen smartcard lezer. Als u er zelf ook één wilt kopen, bestelt u de kaartlezer en we leveren deze binnen één tot vier weken af, afhankelijk van uw locatie. Bovendien, als u de app al hebt uitgeprobeerd en deze samen met de originele Tachogram kaartlezer wilt blijven gebruiken, is er een heel mooie pakketaanbieding beschikbaar, inclusief een abonnement van 6 maanden met 40% korting.

Nieuw bij Tachogram? Lees meer over de datagrafieken en analyse in onze blog!