Tachogram heeft meer dan 70 miljoen uur werktijdgegevens geanalyseerd en we hebben enkele patronen en veelgemaakte fouten opgemerkt die bestuurders maken. Laten we de 5 meest voorkomende fouten die we hebben vastgesteld bekijken.

Onderbreking van de rustperiode

Volgens de voorschriften moeten alle rustperiodes ononderbroken zijn. Uit de gegevens die we hebben geanalyseerd, hebben we heel veel situaties gezien waarbij bestuurders hun rustperioden onbedoeld onderbreken. Ofwel door ten onrechte de tachograaf in werkstaat te zetten of gedurende een zeer korte tijd te rijden.

Het enige wat we zien dat bestuurders ontbreken, is het feit dat de rustperiode ook wordt onderbroken door acties die ze op de tachograaf doen. Bijvoorbeeld:

  • Inbrengen en verwijderen van bestuurderskaart
  • Het invoeren van begin/einde land in de shiften

Enkele veel voorkomende situaties die we hebben gezien zijn gerelateerd aan een wekelijkse rustonderbreking. De chauffeur gaat bijvoorbeeld de avond ervoor naar kantoor om de sleutels en documenten van het voertuig op te halen. Hij voegt zijn chauffeurskaart in en begint pas de volgende ochtend te rijden. In dit geval is de wekelijkse rust onderbroken door de kaartinvoer en is de tijd tot de volgende wekelijkse rustperiode drastisch verminderd en kan dit ertoe leiden dat de bestuurder een volledige wekelijkse rusttijd moet nemen in plaats van verminderde rust.

Te veel verminderde dagelijkse rust genomen

Tellen tot drie mag geen probleem zijn voor volwassenen, toch? Helaas zien we heel veel situaties waarin bestuurders binnen een werkweek meer dan 3 gereduceerde dagelijkse rusttijden nemen en daarmee de vereiste rustduur ernstig schenden.

De reden waarom het tellen tot drie lastig is, wordt uitgelegd in de volgende paar topfouten – rustperiodes moeten binnen 24 uur worden genomen en het probleem met rusten voor precieze periodes van 9 of 11 uur.

Lees verder!

Rustperioden moeten binnen 24 uur worden genomen

Als u alleen werkt, moeten alle dagelijkse rusttijden binnen 24 uur na starten van het werk worden ingenomen. We zien veel situaties waarin bestuurders de dagelijkse rust zo laat starten dat hun geplande rusttijd niet binnen de periode van 24 uur past.

Als de bestuurder bijvoorbeeld 15 uur heeft gewerkt en dagelijks 11 uur per dag rust, blijkt dat hij daadwerkelijk een verminderde dagelijkse rust neemt, omdat nog slechts 9 uur heeft binnen de periode van 24 uur na het werk is begonnen.

Rusten voor precieze duur van 9 of 11 uur

Rusten voor precies 9 of 11 uur kan leiden tot onverwachte situaties als je één minuut rusttijd mist. Bijvoorbeeld, zodra u één minuut rusttijd verliest van uw geplande rust van 11 uur, wordt de rest automatisch omgezet in een verkorte dagelijkse rusttijd en blijft er gedurende de rest van uw werkweek één verkorte dagelijkse rusttijd over. Als u dit feit niet vroeg genoeg opmerkt, kunt u per ongeluk het aantal gereduceerde dagelijkse rusttijden binnen een week overschrijden.

Als u bijvoorbeeld één minuut mist van uw 11-urige rustperiode op de eerste dag van de werkweek, nog eens 3 verkorte dagelijkse rusttijden van 9 uur, de 3de gereduceerde dagelijkse rusttijd van 9 uur leidt tot een overtreding van een tekort van 2 uur dagelijkse rust, wat een zeer ernstige overtreding van de regels is.

Onjuiste handmatige invoer van gegevens

Wanneer bestuurders een bestuurderskaart in de tachograaf stoppen, wordt hen gevraagd wat zij hebben gedaan gedurende de periode dat de kaart uit de tachograaf is verwijderd. Meestal heeft het verwijderen van een kaart uit de tachograaf tot gevolg dat de bestuurder tijdens de periode heeft stilgestaan.

Helaas hebben we heel wat situaties gezien waarin bestuurders geen informatie hebben ingevoerd of informatie hebben ingevoerd die ze al 9, 24 of zelfs meer uren achtereen hebben gebruikt.

Dit kan leiden tot ernstige boetes bij wegcontrole.