Atskaites ir efektīvs veids, kā ātri pārraudzīt uzņēmuma iekšējos procesus. Tāpēc Tachogram sistēmā esam izveidojuši 10 dažādas atskaites, kas palīdz ērti pārskatīt svarīgākos tahogrāfa datus tavā autoparkā. Šajā bloga rakstā apskatīsim, kādas atskaites piedāvā Tachogram un kā tās var palīdzēt tava uzņēmuma pārvaldībā.

Autovadītāju riska reitings

Autovadītāju riska reitings atskaite ļauj tev apskatīt visus tavu autovadītāju pieļautos braukšanas, darba un atpūtas laika regulas pārkāpumus izvēlētajā laika periodā. Turklāt, tā piešķir autovadītājiem riska reitingu atkarībā no pārkāpuma nozīmīguma. Tādejādi tu vari viegli sekot līdzi riska tendencēm, laikus pamanīt problēmas un nepieciešamības gadījumā ar autovadītājiem tās izrunāt.

Darba laika atskaites

Iespēja redzēt precīzus datus par darba laiku var noderēt algas aprēķiniem un darba noslodzes plānošanai. Tachogram sistēmā ir trīs atskaites, kas palīdz sekot līdzi autovadītāju darba laikam. Atskaite Autovadītāju darba laika kopsavilkums pa nedēļām parāda darba laiku pa diennakts laika periodiem – dienu, vakaru vai nakti – un attēlo to nedēļu griezumā. Laikus, ko sistēmā attēlo kā nakts vai vakara darbu, tu vari mainīt sistēmas iestatījumos, sadaļā atskaišu konfigurācija.

Atskaite Darba laiks vienam autovadītājam ir veidota pēc līdzīga principa. Atšķirība ir tāda, ka tājā autovadītāja darba laiks tiek attēlots pa dienām, kā arī pieejamas vairāk detaļas, kā katras maiņas sākuma un beigu valsts, un īss kopsavilkums par slimības dienām, brīvajām dienām un kalendārajām brīvdienām.

Atskaitē Mēneša darba laiks visiem autovadītājiem vari redzēt visu autovadītāju darba stundas par izvēlēto mēnesi. Tā kā šajā atskaitē ir vairāk informācijas nekā pārējās darba laika atskaitēs, tā ir pieejama tikai Excel vai PDF formātā. 

Failu lejupielāžu atskaites

Precīza tahogrāfa datu pārvaldība ir obligāta prasība, lai ievērotu starptautisko regulējumu un izvairītos no sodiem. Failu lejupielāžu atskaites tev palīdz pārliecināties, ka tavā uzņēmumā tā tiek atbilstoši ievērota.

Atskaite Autovadītāju lejupielādes statuss parāda, kad katrs autovadītājs pēdējo reizi lejupielādējis savas autovadītāja kartes datus un vai tas atbilst starptautiskajai braukšanas un atpūtas laiku likumdošanai. Ja ir pagājis pārāk ilgs laiks starp datu lejupielādēm, autovadītāja vārds atskaitē parādīsies sarkanā krāsā. Ja autovadītāja kartes datu lejupielādes veiktas regulējumā noteiktajā laikā, vārds būs zaļā krāsā. Savukārt, ja datus nepieciešams lejupielādēt  drīzumā, tas tiks attēlots dzeltenā krāsā.

Atskaite Auto lejupielādes statussir veidota pēc tāda paša principa, taču autovadītāja kartes datu vietā tā attēlo transportlīdzekļu datus. Saskaņā ar EK regulu nr. 561/2006 autovadītāja kartes datus nepieciešams lejupielādēt vismaz reizi 28 dienās, savukārt transportlīdzekļu failu lejupielāde jāveic vismaz reizi 90 dienās.

Likumdošana nosaka arī, ka autovadītāja kartes datus ir jāglabā vismaz divus gadus. Gadījumā, ja kādi faili pārbaudes laikā nav atrodami, uzņēmums riskē ar bargiem soda mēriem. Atskaite Autovadītāju failu lejupielāžu kopsavilkums var palīdzēt tev no tā izvairīties. Tā ar sarkanu trijstūru apzīmējumiem parāda autovadītājus, kuriem sistēmā trūkst datu par kādu periodu. Turpat vari arī precīzi redzēt, par kuriem periodiem dati trūkst un, klikšķinot uz šiem periodiem grafikā, augšupielādēt atbilstošos failus. Atskaite Auto failu lejupielāžu kopsavilkumstādā pašā veidā norāda trūkstošos transportlīdzekļu failus.

Atskaite Failu arhīvs ļauj tev lejupielādēt visus sistēmā esošos failus uzreiz vai lejupielādēt failus par ilgāku periodu. Uzņēmumi ikdienā šo atskaiti izmanto reti, taču tā ir ļoti noderīga, ja pārbaudes dēļ nepieciešams uzrādīt datus varas iestādēm. 

Citas noderīgas atskaites

Šīs ir atskaites, kas tiešā veidā neatvieglo datu pārvaldību, bet ir noderīgas citos veidos. Atskaite Kilometri katram transportlīdzeklim ļauj tev redzēt, cik daudz kilometru pēc tahogrāfa datiem katrs transportlīdzeklis ir veicis izvēlētajā periodā. Šie dati var palīdzēt tev pārskatīt un plānot transportlīdzekļu noslodzi.

Atskaite Tahogrāfa kalibrācijas ļauj tev ērti sekot nākamajām obligātajām tahogrāfa kalibrācijām. Savukārt atskaite komandējuma nauda autovadītājiem parāda autovadītāju komandējuma naudas apjomu. Lūdzu, ņem vērā, ka atkskaite aprēķiniem izmanto tahogrāfa datus, kas uzrāda tikai maiņas sākuma un beigu valsti. Tāpēc, ja autovadītājs maiņas laikā ir šķērsojis vairākas valstis, tajā var būt neprecizitātes. Tāpat šī atskaite var nebūt pieejama noteiktos reģionos. Lai uzzinātu vairāk par atskaites pieejamību, droši sazinies ar mūsu komandu.

Mēs ceram, ka šis bloga ieraksts ir palīdzējis izprast Tachogram atskaites un to, kā tās var palīdzēt tavam uzņēmumam. Ja vēlies uzzināt vairāk par Tachogram atskaitēm vai kādu citu sistēmas daļu, droši sazinies ar mūsu klientu atbalsta komandu, rakstot uz info@tachogram.com vai izmēģini Tachogram 30 dienas bez maksas, ja vēl neesi to izdarījis.