27. septembrī daļa mūsu komandas devās uz Poliju pārstāvēt Tachogram un Mapon ikgadējā Eiropas Telemātikas konferencē Varšavā. Šogad pasākuma galvenā tēma bija sadarbība telemātikas biznesā, un mums tas bija īpaši nozīmīgs, jo kļuvām par konferences partneriem un vadījām interaktīvu sesiju par šo tematu.

“Jautājums par sadarbību telemātikas industrijā šobrīd ir ļoti aktuāls – nozares spēlētāji sāk saprast, ka saviem spēkiem vairs nespēj radīt visu, ko pieprasa klienti, un ir nepieciešams atrast partnerus, kas varētu piegādāt konkrētus risinājums,” savos novērojumos dalās mūsu direktors Ingus Rūķis. “Mapon šajā virzienā darbojas jau vairākus gadus, piedāvājot savas autoparka vadības sistēmas white-label risinājumu un radot Tachogram – risinājumu digitālā tahogrāfa datu analīzei -, un redzam, ka vairāki nozares uzņēmumi labprāt izmanto mūsu risinājumus, lai aizvietotu savas sistēmas vai paplašinātu piedāvājumu.”

Redzam, ka vairāki nozares uzņēmumi labprāt izmanto mūsu risinājumus, lai aizvietotu savas sistēmas vai paplašinātu piedāvājumu

Konference sniedza ieskatu nozares attīstībā un ieskicēja, cik nozīmīga tajā ir uzņēmumu savstarpējā sadarbība. Dienas laikā ekspertu prezentācijās un paneļdiskusijās tika aplūkotas tādas tēmas kā starpnozaru sadarbība, jaunākie telemātikas tehnoloģiju sasniegumi un nākotnes tendences.

Diskusijas un sarunas turpinājās izstāžu zonā un trīs interaktīvās sesijās konferences noslēgumā. Mums bija patiess prieks, ka vienu no sesijām – “Vai telemātikas nozarē ir iespējama sadarbība?” – vadīja mūsu direktors Ingus Rūķis. Tās mērķis bija mudināt nozares spēlētājus un konkurentus radīt idejas par to, kā visi tirgus dalībnieki var iegūt no savstarpējās sadarbības.

Sesijas sākumā dalībnieki tika īsi iepazīstināti ar sadarbības teoriju un piemēriem no avio, auto, ceļojumu un citām nozarēm. Pēc tam trīs posmu diskusijā dalībnieki strādāja grupās un radīja ap 40 dažādas sadarbības idejas. Otrajā posmā saraksts tika saīsināts, izvēloties idejas, kas ir realizējamas tuvākajos divos gados, un nobeigumā tika apspriestas katras idejas priekšrocības un trūkumi.

“Komandas paveica lielisku darbu un piedāvāja daudz labu ideju sadarbībai iekārtu, programmatūras, atbalsta, uzstādīšanas, mārketinga un pārdošanās jomā,” stāsta Ingus, piebilstot, ka telemātikas nozares dalībniekiem jābūt atvērtiem sadarbībai, lai šīs idejas kļūtu realizējamas.

Telemātikas nozares dalībniekiem jābūt atvērtiem sadarbībai, lai šīs idejas kļūtu realizējamas

Mēs uzskatām, ka šis ir vērtīgs pasākums ikvienam nozarē strādājošajam. Konference sniedz padziļinātu informāciju par dažādiem tematiem un nodrošina komunikācijas platformu viedokļu apmaiņai gan projektu vadītājiem un pārdošanas speciālistiem, gan izstrādātājiem un uzņēmumu vadītājiem. “Tā ir lieliska iespēja redzēt, kādu darbības virzienu gan tehnoloģiski, gan biznesā ir izvēlējušies lielākie tirgus dalībnieki. Tādējādi ikvienas profesijas pārstāvim ir iespēja gūt priekšstatu telemātikas jomu no dažādiem skatupunktiem,” iespaidos dalās mūsu tehniskais direktors Andris Priedīte. Viņš piemin arī interaktīvo sesiju nozīmi: “Diskusijas par dažādām idejām mazās grupās ar cilvēkiem, kuriem ir atšķirīga pieredze, ļauj mums redzēt, kā tiek risināti ikdienas izaicinājumi un noteiktas prioritātes citos uzņēmumos.”

Tā ir lieliska iespēja redzēt, kādu darbības virzienu gan tehnoloģiski, gan biznesā ir izvēlējušies lielākie tirgus dalībnieki. Tādējādi ikvienas profesijas pārstāvim ir iespēja gūt priekšstatu telemātikas jomu no dažādiem skatupunktiem

Vēlamies teikt lielu paldies konferences organizatoriem, kuri nodrošināja ne vien interesantu saturu par jaunākajiem sasniegumiem nozarē, bet arī lielisku pieredzes un viedokļu apmaiņas platformu. Mums bija prieks aprunāties ar ikvienu, kurš apmeklēja Mapon un Tachogram stendu un piedalījās mūsu vadītāja sesijā. Uz tikšanos 2019. gadā!