Back to all posts
5 usein kysyttyä kysymystä Tachogramista

5 usein kysyttyä kysymystä Tachogramista

Ajopiirturit ovat kehittyneet analogisista digitaalisiin, minkä ansiosta kuljettajat ja tiimit pääkonttorilla voivat laskea kuljettajien työtunnit tehokkaammin. Vaikka tämä osa työstä on hieman helpottunut, myös digitaalisten ajopiirturien käytössä voi käydä inhimillisiä virheitä. Tässä artikkelissa tarkastellaan muutamia Tachogram-käyttäjien useiten kysymiä kysymyksiä.

1. Kuljettaja unohtaa syöttää ajopiirturiin taukoajan

Yksi yleisimmistä tilanteista tien päällä on, että kuljettaja unohtaa syöttää ajopiirturiin taukoajan silloin kun hän pitää vaaditut ja säännösten mukaiset tauot. Valitettavasti markkinoilla ei vielä ole ajopiirtureita, jotka voisivat ennustaa milloin, miksi ja kuinka kauan olet pysähtyneenä tauolla - sinun on merkittävä tauot itse. Vaikka tämä tilanne sattuu melkein jokaiselle, sitä ei tapahdu kuitenkaan kovin usein. Joten - mitä tehdä, jos unohdat syöttää ajopiirturiin taukoajan?

Lyhyt vastaus on:  sinun on merkittävä tämä tauko ylös käsin.

Ensin sinun on tehtävä kaksi tulostetta ajopiirturistasi. Tarvitset kaksi, sillä sinun on annettava toinen esimiehellesi ja pidettävä toinen itselläsi tallessa tienvarsitarkastuksen varalta. Tulosteen kääntöpuolelle kirjoitat muistiin toimintasi ja vastaavat kellonajat.

https://www.youtube.com/watch?v=FgdmXZ9U62M&list=PLNH0a9cBNoX3Om70Eui47sNQHqHpfCxUQ&index=4

2. Manuaalinen tietojen syöttö digipiirturiin

Tässä tulee edelliseen taukoaikoja koskevaan kysymykseen jatkoa. Jos palaat tauolta etkä muista syöttää tietoja manuaalisesti ajopiirturiin, saattaa tiedot työ- ja ajoajastasi olla virheellisiä. Ethän halua saada sakkoa tästä johtuen? Jos näin käy, sinun on jälleen tehtävä tuloste ja kirjattava pitämäsi tauko paperille. Jälleen kerran ota kaksi kopiota - sinulle ja esimiehellesi.

Koska ajopiirturibrändejä ja -versioita on monia erilaisia, on vaikea sanoa tarkasti, miten manuaalinen tietojen syöttäminen tapahtuu missäkin laitteessa. Jos sinulla herää kysyttävää tästä, suosittelemme ottamaan yhteyttä omaan esimieheesi.

https://www.youtube.com/watch?v=pGpt3ig2vbQ&list=PLNH0a9cBNoX3Om70Eui47sNQHqHpfCxUQ&index=1

3. Yksi kortinlukija monen ihmisen käyttöön

Koska Tachogram tarjoaa mahdollisuuden digipiirturin tietojen etälataamiseen tien päällä, tähän prosessiin liittyy monia kysymyksiä. Avainasemassa tähän liittyen on kortinlukija, joka kytketään mobiililaitteen porttiin, ja yhdessä Tachogram-mobiilisovelluksen kanssa saadaan homma toimimaan.

Voit jakaa kortinlukijan kollegoidesi kanssa, sillä he eivät ole millään tavalla linkitettynä laitteeseesi tai profiiliisi. Kortinlukija toimii ikäänkuin lisävarusteena, jota hyödynnetään tietojen lataamiseen. On kuitenkin tärkeää muistaa, että kaikki kortinlukijat eivät sovi kaikkiin laitteisiin eivätkä kaikki kortinlukijat ole yhteensopivia Tachogramin kanssa.

Jos haluat käyttää kollegasi kanssa yhteistä kortinlukijaa, varmistakaa ensin puhelimissanne olevan sama portti. Jos haluat käyttää Tachogramia, valitse jokin Androidin kanssa yhteensopivista kortinlukijoista tai Tachogram-kortinlukija iOS:lle.

https://www.youtube.com/watch?v=Gxmau3cDk4E&list=PLNH0a9cBNoX3Om70Eui47sNQHqHpfCxUQ&index=3

4. Yksi tili useille kuljettajille tietojen lataamista varten

Tachogram on alusta yrityksille ja yksityishenkilöille ajopiirturitietojen säännöllistä latausta, tarkastelua ja analysointia varten.

Yksilöille mekaniikka on hyvin suoraviivaista. Kun rekisteröidyt Tachogramiin, saat tilin, joka on sinulle räätälöity. Tämä tarkoittaa sitä, että aloittaessasi tietojen lataamisen tilillesi, kaikki kertyneet tiedot ja tulokset kuvaavat sinun henkilökohtaista työtäsi.

Yrityksille vaihtoehdot ovat hieman laajemmat. Vaikka jokaisella yrityksen kuljettajalla onkin edelleen pääsy vain henkilökohtaiseen tiliinsä, esimiehet voivat tarkastella kaikkia kuljettajia koskevia tietoja tilillään. Yrityksen kaikki yksittäiset tilit on siis linkitetty esimiesten valvomaan yritystiliin, mikä mahdollistaa useiden kuljettajien tietojen lataamisen samaan paikkaan, mutta niin, että tietoja pääsee tarkastelemaan vain kukin kuljettaja ja hänen esimiehensä.

https://www.youtube.com/watch?v=1w1AUZ8ay18&list=PLNH0a9cBNoX3Om70Eui47sNQHqHpfCxUQ&index=2

5. Kuljettajakorttivirhe

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, yleisin virhe ja huolenaihe monille Tachogram-käyttäjille on kuljettajakorttivirhe, eli että viimeisintä istuntoa ei ole suljettu oikein. Yksinkertaisesti sanottuna se tarkoittaa, että kyseessä oli tekninen ongelma ja viimeisimmät tiedot saattavat puuttua kuljettajakortistasi. Katso videolta, miksi näin tapahtuu ja mitä voit tehdä tällaisessa tilanteessa!

https://www.youtube.com/watch?v=8PRYi8ch0bU&list=PLNH0a9cBNoX3Om70Eui47sNQHqHpfCxUQ&index=5

Laita itsellesi talteen tämä artikkeli ja videot vastaisuuden varalle, jos joudut tällaisiin tilanteisiin! Jos kiinnostuksesi heräsi Tachogramia kohtaan, hyödynnä ihmeessä 30 päivän ilmainen testijaksomme ja kokeile itse!