Back to all posts
Työaikaraportti, joka helpottaa eri maissa käytetyn työajan seurantaa

Työaikaraportti, joka helpottaa eri maissa käytetyn työajan seurantaa

Kuluvan vuoden helmikuusta lähtien Euroopan läpi matkustavien ammattikuljettajien on kirjattava jokainen rajanylitys siirtyessään valtiosta toiseen. Syynä tähän ovat EU:n tieliikenteen liikkuvuuspaketin myötä voimaan tulleet uudet säädökset, joiden myötä työnantajan on maksettava kuljettajilleen (vähintään) vähimmäispalkkaa vastaava korvaus tietyssä maassa vietetystä ajasta. Käytännössä tämä tarkoittaa kunkin kuljettajan työajan seurannan lisäksi myös työtuntien sijainnin selvittämistä. Auttaakseen asiakkaitaan hallitsemaan näitä muutoksia Tachogram on kehittänyt uuden raportin, joka kokoaa automaattisesti tarvittavat tiedot kuljettajien työajoista maakohtaisesti.

Mikä työaikaraportti on ja mitä hyötyä siitä on?

Siihen asti, että rajanylitykset automatisoiva uusi versio älypiirturista tulee saataville, puolet vastuusta tietojen rekisteröinnistä on yhä kuljettajilla. Uuden työaikaraportin avulla saatavilla on käyttövalmis asiakirja, josta selviää jokaisen kuljettajan kaikki tapahtumat.

Tässä lyhyt yleiskatsaus Maakohtaisen työajan yhteenvetoraportin (Worktime summary report per country) tarjoamista mahdollisuuksista, joiden avulla teet siitä yrityksesi tarpeisiin sopivan.

Tarkastele tietoja päivän tai maan perusteella

Päiväkohtainen tarkastelu näyttää minkä maiden läpi työntekijäsi ovat ajaneet tietyn päivän aikana.

Maakohtaisen tarkastelun avulla voit kerätä tietoja siitä, kuinka paljon aikaa kuljettaja on viettänyt tietyssä maassa tietyn aikajakson aikana.

Valitse yksityiskohtien taso

Voit tarvittaessa sisällyttää tai karsia erilaisia aikaindikaattoreita kuten lepo(Rest) ja saatavuus(Availability).

• Esimerkki lepoajasta (Rest) – kun työntekijä on ajossa, mutta hänen on pidettävä ajo- ja lepoaikasääntöjen mukainen lepo;

• Esimerkki saatavuudesta (Availability) – kun työntekijä on määrätty päivystämään ja on valmiina töihin tilanteen vaatiessa.

Toinen sisällytettävä ominaisuus on kuljettajien digipiirtureihinsa tekemät manuaaliset merkinnät. Saat itse päättää, näkyvätkö nämä tiedot osana raporttiin rekisteröityjä aikoja. Oletuksena nämä tiedot jätetään pois, mutta jos haluat sisällyttää ne, valitse valintaruutu kohdasta Sisällytä manuaaliset toiminnot(Include manual activities).

Huom! Tämä koskee vain sellaisia manuaalisia merkintöjä, kuten ajo (Driving), työskentely (Working), lepo (Resting) ja saatavuus (Availability).

On myös mahdollista tehdä erottelu viikonpäivien välillä. Raportin oletusasetukset näyttävät työajan:

1. Työpäivinä (Working days), siis maanantaista - perjantaihin;

2. Lauantaisin (Saturdays);

3. Sunnuntaisin (Sundays) ja pyhäpäivinä (Holidays).

Tämä helpottaa työtuntien kohdistamista, ja sitä myötä palkanmaksua. Jos palkkausperuste on kuitenkin kiinteä riippumatta siitä, mikä viikonpäivä on kyseessä, voit välttää tämän turhan yksityiskohdan valitsemalla valintaruudun kohdasta Poista yhteenvedosta "Työpäivät", "Lauantait", "Sunnuntait ja vapaapäivät".

Ja viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, voit tarkastella tietoja kuljettajakohtaisesti tai viedä ne PDF- tai Excel-tiedostona.

Uskolliset asiakkaamme ovat myötävaikuttaneet suuresti tämän raportin syntyyn, ja arvostamme edelleen käyttäjien panosta hallinnollisten prosessien helpottamiseksi.

Jos olet uusi täällä ja uskot, että yrityksesi voisi hyötyä tehokkaasta digipiirturin hallinta- ja analysointityökalusta, ota yhteyttä tiimiimme saadaksesi lisätietoja, tai aloita 30 päivän ilmainen kokeilu!