Back to all posts
Tachogramin raportit saatavilla myös yksityisille käyttäjille

Tachogramin raportit saatavilla myös yksityisille käyttäjille

Raporttien avulla voit tarkastella kätevästi tiettyjä asioita kuljettajakorttitiedostoistasi. Aiemmin raportit olivat vain yrityksen kalustopäälliköiden käytettävissä. Nyt raportit ovat saatavilla myös yksityisille käyttäjille. Kaikkiaan käytössä on viisi raporttia, joiden avulla voit helposti valvoa työaikaa, matkakorvauksia, rikkomuksia, riskiluokituksia ja ladattujen tiedostojen arkistoa. Tällä hetkellä raportit ovat saatavilla käytettäessä Tachogramia verkkoselaimessa. Yleiskatsaus raporttien tärkeimmistä tiedoista tulee kuitenkin lähitulevaisuudessa myös Android- ja iOS -sovelluksiin.

Työaikaraportit

Työaikaraporteista näet kätevästi, kuinka paljon olet työskennellyt, milloin olet työskennellyt ja onko kaikki tunnit otettu huomioon palkassasi. Työaikayhteenveto viikoissa -raportissa näet,  kuinka paljon olet työskennellyt päivisin, iltaisin ja öisin. Työaikojen kuukausittaisessa yhteenvetoraportissa taas näkyy myöskin lepoaika, saatavuus, ajoaika lomapäivinä, maat, joissa jokainen työvuoro on alkanut ja päättynyt, sekä näet kokonaistyöajasta yhteenvedon kullekin päivälle ja viikolle. Raportit ovat ladattavissa PDF- tai Excel -tiedostoina.

Riskitasoraportit

Kuljettajan riskitaso -raportissa näet kaikki mahdolliset EU:n ajo-, työ- ja lepoaikamääräysten rikkomukset, jotka on selitetty yksityiskohtaisesti ja joille on määritetty rikkomuksen vakavuustaso. Riskitasoraportissa näet rikkomusten yhteenvedon valitulta ajalta ja voit verrata riskiluokituksesi muutoksia edelliseen ajanjaksoon. Riskitason määrittäminen on yksinkertaistettu tapa seurata, kuinka tarkasti noudatat EU: n säännöksiä. Siinä otetaan huomioon kaikki rikkomuksesi valitulla ajanjaksolla ja se, kuinka vakavia nämä rikkomukset ovat olleet.

Raportit tiedostojen lataamisesta

Raportit tarvittavien tiedostojen lataamisesta auttavat hallitsemaan kuljettajakorttitiedostojasi. DDD -arkisto -raportin avulla voit ladata yhdellä kerralla kaikki tiedostosi haluamaltasi valitulta ajanjaksolta. Kuljettajatiedostojen latauksen yhteenveto -raportissa näet mahdolliset puuttuvat tiedostojen lataukset EU-asetuksen mukaisesti. Jokainen lataus kattaa 28 päivää. Jos on päiviä, joilta tietoja ei ole ladattu, ne näkyvät punaisina - näin ne on helppo havaita. Voit myös ladata asiaankuuluvat kuljettajakorttitiedostot napsauttamalla puuttuvia tiedostoja, jos niitä on.

Matkakorvausraportit

Matkakorvauksien raportista näet, mikä on vähimmäismäärä, jonka työnantajasi on velvollinen lain mukaan maksamaan sinulle. Toistaiseksi matkakustannusraportit on saatavilla vain Latviassa, Liettuassa ja Sloveniassa, mutta pyrimme kuitenkin laajentamaan raporttien saatavuutta myös muissa maissa. Raportti on ladattavissa PDF- ja Excel -tiedostomuodoissa.

Raporttien määritykset ja käyttöönotto

Jotta raportit sopisivat tarpeisiisi, voit määrittää ne haluamallasi tavalla asetuksien raporttien määritys -osiosta. Työaikaraporteissa voit ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä ilta-ajat, ja määrittää ilta- ja yöajan alkamisen ja päättymisen sekä asettaa kynnysarvot. Voit ajatella kynnysarvoja poikkeussääntönä. Esimerkiksi 5 minuutin yöaikarajan asettaminen tarkoittaa, että jos olet ajanut 5 minuuttia tai vähemmän yöllä, tätä aikaa ei lasketa raporttiin yöajaksi, vaan se näkyy päiväajona. Näin voi yksinkertaistaa palkkalaskentaa. Voit myös määrittää, mitkä päivät luetaan työpäiviksi ja mitkä päivät näkyvät vapaapäivinä työaikaraporteissa.

Toivottavasti tämä artikkeli selvensi, miten Tachogram -raportit voivat auttaa sinua ja miten ne käytännössä toimivat. Jos sinulla on kysymyksiä raporteista tai käyttöönotosta, ota meihin rohkeasti yhteyttä suomi@mapon.com. Jos et vielä ole kokeillut Tachogramia, hyödynnä ihmeessä meidän 30 päivän ilmainen testijaksomme!